Simon Kyaga - överläkare i psykiatri och författare

AVSNITT 41: Vi träffar Simon Kyaga som är överläkare i psykiatri och författare av två uppmärksammade böcker, en om kreativitet och nu senast om visdom. Han har också varit sommarpratare i P1 och är med regelbundet i radio och tv för att kommentera aktuella frågor inom psykiatri. I samtalet tar vi oss an ämnet visdom. För vad är det egentligen? Går det att mäta och träna? Och kan man till och med få sin organisation att bli visare?

Simon Kyaga Till Hemsidan

Visdom är kort sagt ett spännande ämne med många associationer. Det har t.ex. blivit ett begrepp vi hellre klistrar på ikoner som Sokrates och Moder Theresa, än på varandra i vardagen. Men kanske är det just det vi borde? För visdom är enligt Simon Kyaga något vi alla har potential att utveckla. I förlängningen gör det oss bättre på att fatta beslut och leda såväl oss själva som andra. Dessutom; vad tänker Simon, med sin bakgrund inom neurovetenskapen, om visdom i förhållande till AI och maskinlärning. Ett spännande samtal utlovas! 
 
Podden leds av Robin Askelöf, CMO på Hypergene, som är på ständig jakt efter nya perspektiv på beslutsfattande, verksamhetsstyrning och ledarskap.
 
Avsnittets boktips är den som Simon Kyaga och hans mamma är aktuella med; "Visdom för människor i en föränderlig tid”, vilket ju också är den bok vi pratar mycket om i avsnittet. I den får man läsa om visdom utifrån både historia, kultur och vad den senaste forskningen säger.
 
Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns, t.ex. Podcaster, Spotify eller Acast. Kom ihåg att prenumerera på Konkurrenskraft så påminns du om när nya avsnitt finns att lyssna på!