TietoEVRY tecknar partneravtal med Hypergene – stärker sitt erbjudande inom analys för kommuners hemtjänst

Nyhet: 2020-09-28

Digitaliseringen i kommunerna står högt upp på agendan i Sverige och TietoEVRY stärker nu sitt erbjudande genom ett nytt partneravtal med Hypergene. Samarbetet innebär att TietoEVRY kan erbjuda kommuner en ny lösning för analys och uppföljning av sin hemtjänstverksamhet inom ramen för verksamhetssystemet Lifecare - samt ger Hypergene ytterligare ett sätt att nå ut till kommunmarknaden där företaget har en stark position med ca 70 kunder som använder företagets produkt för kommunal verksamhetsstyrning.

TietoEVRYs verksamhetssystem för kommuners äldreomsorg och hemtjänst har ca 180 kunder och hanterar information kring alla delar av verksamheten, såsom ansökan, handläggning, utförare, planering, mobil omsorg, etc. Från hösten 2020 finns en molnbaserad och integrerad lösning för analys och uppföljning från Hypergene tillgänglig som tillval till systemet.

”Det här är ett mycket viktigt område för både oss och våra kunder. Kommunerna strävar efter ekonomisk kontroll samtidigt som man vill leverera en så hög kvalitet som möjligt till sina brukare. Samarbetet med Hypergene innebär att vi nu tillför ny och tekniskt ledande funktionalitet till vårt kommunerbjudande. Kommunerna får därmed möjligheter att fatta mer välgrundade och snabba beslut inom hemtjänstsverksamheten”, säger Jörgen Larsson, Försäljningschef inom kommunal vård-och omsorg på TietoEVRY, och fortsätter:

”Vi har utvärderat marknadens leverantörer inom analys och uppföljng och sett att Hypergene har ett komplett erbjudande som sticker ut och passar in mycket väl i vårt ekosystem runt verksamhetssystemet Lifecare. Därför är vi väldigt glada över samarbetet”.

Lösningen som integreras med Lifecare bygger därmed på erfarenhet från både större och mindre kommuner.

”Vi har haft stor tillväxt bland kommuner över hela Sverige och ser att det vi erbjuder är en viktig del av det digitaliseringsarbete som genomförs. Genom samarbetet med TietoEvry skapas nu möjligheter för ännu fler kommuner att dra nytta av våra lösningar som kan både effektivisera och förbättra verksamheten. Det är vi väldigt glada för”, säger Thomas Marinko, VP Partnership relations på Hypergene.

Urban Bucht

Urban Bucht

Presskontakt: Chief Executive Officer

+46 72 387 13 07 Mejla Urban