Johan Kuylenstierna - ordförande Klimatpolitiska rådet

AVSNITT 32: I säsongsavslutningen träffar vi Johan Kuylenstierna, ordförande i Klimatpolitiska rådet, adjungerad professor och hedersdoktor vid Stockholms universitet och en av Sveriges ledande klimatexperter. Ämnen som alltid är aktuella när man pratar om framtiden är ju nämligen klimatet, klimatomsättningen – och förstås hur företag och ledare ska förhålla sig till utmaningarna.

Konkurrenskraft Johan Kuylenstierna

I samtalet kommer vi in ​​på omställningen i Sverige och världen. Men framförallt på alla möjligheter som uppstår längs vägen; inte minst nya arbetstillfällen och affärsidéer.

Johan har en unik position i den svenska klimatomställningen där han både kan utvärdera det som görs och inspireras till nya sätt att tänka. Han är en optimist som visar att vi har många möjligheter för att manövrera oss mot en mer hållbar värld.

Samtalet leds av Robin Askelöf, CMO på Hypergene, som med podden är på ständig jakt efter nya perspektiv på beslutsfattande, verksamhetsstyrning och ledarskap.

Avsnittets boktips är "The Art of Alignment: av Patty Beach. Det är en bok som tar upp nycklar till att få med sig alla andra när nya idéer, projekt eller strategier ska omsättas i praktiken. Alltså att enas bakom det som ska göras, eller för den delen komma tillbaka på spåret om man kör i diket. Spännande läsning, med andra ord.

Kom ihåg att prenumerera på podden så påminns du om när nya avsnitt finns att lyssna på!