Fredrik Hillelson - VD och grundare Novare

AVSNITT 24: Vi träffar Fredrik Hillelson, VD och grundare av Novare - ett av de största och ledande företagen inom chefsrekrytering. Fredrik har en spännande bakgrund: På 80-talet inledde han som marinofficer vid Vaxholms Amfibieregemente. Därefter blev han utlandspersonalchef på Scania, personaldirektör Accenture Sweden och slutligen personaldirektör på Investor. Numera träffar han ca 700 kandidater per år och har hunnit samla ihop 30 års erfarenhet av rekrytering.

Fredrik Hillelson Till Hemsidan

I samtalet kommer vi in på vad som skiljer vassa chefer och ledare idag från hur det var förr - och såklart vad det kommer krävas mer av i framtiden. Vi pratar också om förändringsarbete, betydelsen av kommunikation och hur rekryteringsarbetet har påverkats av pandemin. Ett spännande avsnitt utlovas!

Samtalet leds av Robin Askelöf, marknadschef på Hypergene, som med podden är på ständig jakt efter nya perspektiv på beslutsfattande, verksamhetsstyrning och ledarskap.

Avsnittets boktips är ”The Culture Quotient - Ten Dimensions of a High-Performance Culture” av Greg Besner. Han är grundare till CultureIQ och har hjälp över 1000-tals bolag att stärka sin företagskultur. I den här boken går han igenom 10 områden som måste vara på plats för att skapa attraktiva och högpresterande företagskulturer. Inte minst blir det viktigt för att hantera förändringstakten som vi har runt oss. 

Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns, t.ex. Podcaster, Spotify eller Acast. Kom ihåg att prenumerera på Konkurrenskraft så påminns du om när nya avsnitt finns att lyssna på - för vi har många spännande gäster på gång!