Sofia Götmar-Blomstedt, VD på PwC Sverige

AVSNITT 14: Vi träffar Sofia Götmar-Blomstedt, nybliven VD på PwC Sverige – en roll där hon basar över Sveriges största revisions- och rådgivningsbolag med 2 900 medarbetare. Sofia bestämde sig för att bli skattejurist när hon var tolv år gammal (!) men halkade in på ekonomprogrammet – och har efter 25 år och en rad roller på PwC tagit över som VD sedan i somras. I samtalet kommer vi in på en bransch i förändring, digitaliseringens kraft och betydelsen av både upskilling och att målmedvetet bygga förtroende.

Sofia Götmar Blomstedt Till Hemsidan (1)

Samtalet leds av Robin Askelöf, marknadschef på Hypergene, som med podden är på ständig jakt efter nya perspektiv på beslutsfattande, verksamhetsstyrning och ledarskap.

Boken vi diskuterar i avsnittet heter The Speed of Trust av Stephen M R Covey, en bok som sålts i över 2 miljoner exemplar. Mycket bra läsning om hur man bygger förtroende utlovas.

Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns, t.ex. Podcaster, Spotify eller Acast. Kom ihåg att prenumerera på Konkurrenskraft så påminns du om när nya avsnitt finns att lyssna på. I nästa avsnitt träffar vi hållbarhetsentreprenören, rådgivaren och föreläsaren Rebecka Carlsson, en av få svenskar som gått på Singularity University i Silicon Valley. 

 

personal-robin.jpg

Robin Askelöf

Chief Marketing Officer

+46 (0)707-98 00 60 Mejla Robin