Hypergene och Deltek ingår strategiskt partnerskap i Norden

Nyhet: 2021-02-17

Genom ett nytt avtal med amerikanska Deltek blir Hypergene den första nordiska partnern inom Deltek Partner Marketplace. Deltek är en av de globala ledarna på marknaden för affärssystem till projektbaserade verksamheter och genom det nya partnerskapet stärker båda bolagen sina erbjudanden. Initialt ligger fokus på produkten Deltek Maconomy och den nordiska marknaden.

Många projektorienterade tjänsteföretag verkar i en miljö som präglas av hög förändringstakt med affärsmodeller i förändring, accelererad digitalisering, ökad konkurrens och internationalisering. Att arbeta agilt och effektivt med sin kort- och långsiktiga affärs- och ekonomistyrning blir därmed allt viktigare. I det sammanhanget har Deltek tagit en marknadsledande position inom affärssystem för tjänsteföretag genom produkten Deltek Maconomy. Nu stärker de sitt erbjudande inom planering, uppföljning och analys i Norden genom att ingå partnerskap med det svenska produktföretaget Hypergene.

”Att integrera partners i våra produkter är en viktig strategi och något vi investerar i löpande. I det sammanhanget är Deltek Partner Marketplace centralt och något som ger våra kunder tillgång till lösningar som både kompletterar och förbättrar deras investeringar i Deltek-lösningar”, säger Pete Mann, Senior VP, Corporate Development & Product Alliances på Deltek. "Hypergenes molnbaserade planerings- och analyslösning i kombination med deras djupa förståelse för projektbaserade verksamheter gör dem till ett utmärkt tillskott till Deltek Partner Marketplace."

För Hypergene innebär det nya avtalet att erbjudandet till projektorienterade verksamheter kan fördjupas och breddas. Målgruppen och ett flertal kunder finns inom områden som IT- och managementkonsulter, revisionsbyråer, advokatbyråer, teknikkonsulter, arkitekter, kreativa byråer och forskningsverksamheter.

"Vår lösning stöder tjänsteföretagens ökade behov av agil och proaktiv planering och analys, såväl utifrån ett strategiskt som ett finansiellt och operativt perspektiv. Genom färdiga integrationer med Deltek Maconomy och andra verksamhets- och affärssystem skapas stora värden både snabbt och effektivt. Synergierna med Deltek och de möjligheter som uppstår för oss båda är därför stora. Jag är väldigt glad över samarbetet och ser fram emot att jobba tillsammans hos många nya kunder”, säger Stefan Kim som är försäljningschef på Hypergene och ansvarig för partnerskapet med Deltek.

Kort om Deltek
Bättre programvara innebär bättre projekt. Deltek är den ledande globala leverantören av programvara och informationslösningar för projektbaserade verksamheter. Fler än 30 000 organisationer och miljontals användare i över 80 länder runt om i världen använder Deltek för att nå nya nivåer i hur de planerar, samarbetar i och följer upp projekt. Våra ledande branschexperter skapar framgång genom att hjälpa företag att prestera på en nivå som maximerar projektens produktivitet och intäkter. deltek.com

 

Peter Andersson

VD

+46 (0)739 78 81 59 Mejla Peter