Effektivare sportklubbar genom planering och uppföljning i nytt systemverktyg

Hypergene lanserar en anpassad lösning för elitklubbar och förbund inom svensk idrott. I Hypergene Sport kan organisationerna effektivisera och förbättra verksamheten genom att ta fram, dela ut och samarbeta kring mål, planer och nyckeltal. Bland kunderna finns redan klubbar från Allsvenskan och Swedish Hockey League, bland annat Örebro Hockey, Elfsborg IF och Djurgården Fotboll.

Den sportklubbsanpassade lösningen har tagits fram i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm inom ramen för deras Center for Sports and Business. I centrets arbete ingår att forska kring och bidra till ökad professionalisering inom sportsektorn.

”Sportkontoren och folkidrottsrörelsen har blivit en del av en global kommersiell verksamhet med spelaravtal, sponsoravtal och ojämna intäkter. Det kräver processer och verktyg för att tydliggöra strategi, nyckeltal och aktiviteter för hela organisationen. Där har Hypergene Sport en viktig roll att fylla både för klubbarna och vår forskning”, säger Martin Carlsson-Wall, docent och chef för Center for Sports and Business.

Örebro Hockey hör till de nya kunderna:

”Genom den nya lösningen siktar vi på att få bättre internkommunikation, ökat samarbete, transparens och delaktighet i arbetet”, säger Malin Engström, kanslichef hos Örebro Hockey.

För Hypergene är lösningen ett sätt att bidra till såväl sportklubbarnas verksamhet som forskningen vid Handelshögskolan, dels en möjlighet att på längre sikt nå ut till nya användargrupper.

”På Hypergene brinner vi för effektivitet och prestation. Sport och ständiga förbättringar ligger oss därför varmt om hjärtat. Genom att utveckla och subventionera en anpassad version av vår produkt kan vi nu göra stor skillnad för sportklubbarnas utveckling. Det känns väldigt roligt. Det är dessutom ett sätt att bidra till Handelshögskolans forskningscenter och deras viktiga insatser inom området.”, säger Robin Askelöf, marknadschef på Hypergene.