Per Schlingmann - författare, föreläsare och rådgivare

AVSNITT 23: I säsongsavslutningen träffar vi Per Schlingmann, författare, föreläsare och rådgivare - tillika en av de mer tongivande politiska och kommunikativa strategerna under 00-talet. Han var en av arkitekterna bakom Moderaternas förändringsarbete och sägs ha spelat en nyckelroll i deras valframgångar 2006 och 2010. Först som kommunikationschef, senare som partisekreterare. Numera föreläser och rådger Per friskt om förändringsarbete samtidigt som han skriver böcker.

Per Schlingmann Till Hemsidan

I samtalet kommer vi in på nycklar bakom framgångsrika förändringar och hans senaste bok om världen efter pandemin: Corona Express. Per har skrivit boken tillsammans med Kjell A Nordström och i den beskrivs varför pandemin kan ses som en tidsmaskin, som i vissa delar kastar oss framåt i tiden men i andra delar förflyttar oss bakåt. Ett spännande samtal utlovas!

Samtalet leds av Robin Askelöf, marknadschef på Hypergene, som med podden är på ständig jakt efter nya perspektiv på beslutsfattande, verksamhetsstyrning och ledarskap.

Avsnittets boktips har kommit upp även i tidigare avsnitt: "Start with why – how great leaders inspire action” av Simon Sinek. För som vi kommer in på i samtalet så är betydelsen av ett tydligt och förankrat svar på frågan “varför?” stor, vare sig det handlar om kommunikation, ledarskap eller försäljning.

Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns, t.ex. Podcaster, Spotify eller Acast. Kom ihåg att prenumerera på Konkurrenskraft så påminns du om när nya avsnitt finns att lyssna på - för vi har många spännande gäster på gång!