Hypergenes VD vinnare i regionsfinal av EY Entrepreneur Of The Year

Tisdagen den 17 november gjorde nio finalister upp om titeln Sydsveriges främsta entreprenör i entreprenörstävlingen EY Entrepreneur Of The Year. Hypergenes VD Per Hidenius blev en av vinnarna.

”Jag är stolt över att få representera Sydsverige i den nationella finalen. Men roligast är nog att vår resa fortsätter att ge avtryck och intressera andra. Förra året utsågs vi till Årets Maratongasell av Dagens Industri och till ett av Sveriges mest innovativa teknikbolag av Computer Sweden. EY:s tävling är viktig då den lyfter fram och inspirerar kring entreprenörskapets olika delar”, säger Per Hidenius.

Finalisterna i regionsfinalen hade utsetts efter en omfattande urvalsprocess. I finalen bestod juryn av Bodil Rosvall Jönsson (Näringslivschef Region Skåne), Rolf Elmér (Regionchef Svenskt Näringsliv), Eva Ohlstenius (vd Connect Skåne) liksom förra årets olika kategorivinnare. Per Hidenius vann kategorin ”Årets manliga stjärnskott”.

EY arrangerar årligen utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year i drygt 60 länder. Syftet är att synliggöra entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap. I år är det 20 år sedan tävlingen startade i Sverige. Under november månad utses regionala vinnare som sedan möts i en nationell final i Stockholms stadshus i januari.

Juryns motivering:

"Med avancerat beslutsstöd i processer och med en snabbfotad organisation i ständig utveckling hjälper man marknad och kunder till effektiv verksamhetsstyrning. Så skapar man ett av Sveriges mest innovativa teknikföretag."

Urban Bucht

Urban Bucht

Presskontakt: Chief Executive Officer

+46 72 387 13 07 Mejla Urban