Viking Line väljer beslutsstöd från Hypergene

Viking Line har valt en ny beslutsstödsplattform från Hypergene. Syftet med upphandlingen var att skapa nya sätt att arbeta med sina prognosprocesser, öka delaktighet och samarbete internt samt göra det enklare att förstå och analysera verksamheten.

”Vi har höga ambitioner och ska ligga i framkant i vårt sätt att arbeta. Den traditionella budgeten ersätts med en rullande och drivarbaserad 12-månadersprognos vilket i sig ställer höga krav på vårt nya beslutsstöd. Dessutom ska vi arbeta med aktivitets- och målstyrning på ett sätt som binder ihop verksamheten med de ekonomiska prognoserna. Här är valet av Hypergene en nyckel till framgång då de stödjer alla våra ambitioner och planer på ett sätt vi inte sett hos någon annan aktör”, säger Andreas Remmer, vVD och CFO på Viking Line.

Beslutsstödsplattformen från Hypergene ger Viking Line stöd för analys och uppföljning samt rullande prognos men också möjlighet till målstyrning på ett sätt som bryter ner övergripande planer till mål, nyckeltal och aktiviteter i hela organisationen.

”Vi är oerhört glada över att Viking Line har valt oss. Det är inte bara ett omtyckt och mycket starkt varumärke utan dessutom ett företag med stark utvecklingsvilja där vi kan göra stor skillnad, både till sjöss och på land. Vi ser verkligen fram emot det gemensamma arbetet framåt”, säger Per Hidenius, VD på Hypergene.

Viking Line är verksamma på norra Östersjön. Rederiet erbjuder passagerartrafik, rekreation samt frakttransporter med fartygen Gabriella, Mariella, Amorella, Rosella, Viking Cinderella, Viking XPRS samt med nya flaggskeppet Viking Grace. Företaget har ca 2 800 anställda, omsatte 2014 ca 527 miljoner Euro och är noterat på NASDAQ Helsingfors.