Monterro investerar i Hypergene

Hypergene har fått en långsiktig samarbetspartner och ny huvudägare i det Sverigebaserade investmentbolaget Monterro. Bakgrunden är Hypergenes starka tillväxt och de många utvecklingsmöjligheter som ligger framåt. Monterro förvärvar 60 procent av företaget. Samtliga av de tidigare delägarna kvarstår som ägare till resterande del av Hypergene.

”Hypergene är på en resa där vi successivt förändrar och förnyar området för verksamhetsstyrning. Nyckeln har varit vår webbaserade produkt för planering, uppföljning och analys och alla möjligheter den gett våra kunder. Efter 15 år av stark tillväxt ser vi många möjligheter framåt. Det handlar om fortsatt utveckling av produkten tillsammans med våra kunder likaväl som att gå in på nya marknader. Vi ser även andra utvecklingsvägar som inkluderar nya partnerskap och affärsmodeller. Att arbeta i nära samarbete med personer som gjort liknande resor i mjukvarubranschen ökar både fart och kraft framåt. Vi ser därför ett stort värde i att arbeta vidare tillsammans med Monterro.”, säger Per Hidenius, VD på Hypergene.

Monterro arbetar med investeringar i nordiska mjukvarubolag. De tre grundarna, Thomas Bill, Lars Sveder och Peter Larsson, har alla omfattande erfarenhet av att utveckla bolag som Front Capital Systems, Protect Data, Pointsec, EpiServer, Flexpay/Benify, IAR Systems och Orc Software där de har haft ledande befattningar.

”Vi har länge varit imponerade av Hypergene och alla vi träffat på bolaget. Hypergene har varit fantastiskt framgångsrika och har tagit en ledande position i sin bransch. Med en stark produkt och mycket kvalificerade tjänster passar bolaget perfekt in i Monterros investeringsstrategi. Vi är därför glada och stolta över möjligheten att bli ny huvudägare i ett företag med så spännande framtidsmöjligheter. Vi ser fram emot att bidra med våra erfarenheter och kunskap i den resa vi har framför oss .”, säger Thomas Bill, Managing Partner på Monterro.

Hypergene och Monterro är överens om att inte offentliggöra affärsmässiga detaljer avseende investeringen.