Rebecka Carlsson - hållbarhetsentreprenör och rådgivare

AVSNITT 15: Vi träffar Rebecka Carlsson, hållbarhetsentreprenör, rådgivare och författare. Hon är en av få svenskar som utbildats vid Singularity University i Silicon Valley. Under tre månader bodde hon på NASA tillsammans med 90 entreprenörer/forskare från 47 länder och intensivtränades i hur exponentiella teknologier som AI, blockchain och robotik kan användas till att skapa skalbara lösningar för vår tids globala utmaningar.

Rebecka Carlsson Till Hemsidan V2

Den erfarenheten i kombination med en gedigen politisk bakgrund och ett antal företag i bagaget gav alla förutsättningar för ett spännande samtal om bl.a. hållbarhet och exponentiellt tänkande.

Samtalet leds av Robin Askelöf, marknadschef på Hypergene, som med podden är på ständig jakt efter nya perspektiv på beslutsfattande, verksamhetsstyrning och ledarskap. Boken vi diskuterar i avsnittet heter Startup-modellen: Så skapar entreprenörsinriktat ledarskap förändring, av Eric Ries. Intressant läsning om entreprenöriellt ledarskap utlovas.

Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns, t.ex. Podcaster, Spotify eller Acast. Kom ihåg att prenumerera på Konkurrenskraft så påminns du om när nya avsnitt finns att lyssna på. I nästa avsnitt träffar vi kommunikationsgurun David JP Phillips som bl.a. ligger bakom flera Ted Talks med miljontals tittare.

 

personal-robin.jpg

Robin Askelöf

Chief Marketing Officer

+46 (0)707-98 00 60 Mejla Robin