Norska energibolaget Mørenett väljer Hypergene

Nyhet: 2021-04-26

Efter en upphandling och i samarbete med Arribatec AS har Mørenett valt techbolaget Hypergene som leverantör av system för verksamhets- och riskstyrning.

”Vi har höga ambitioner om att driva vårt kraftnät så kostnadseffektivt och kvalitativt som möjligt. Därför arbetar vi också kontinuerligt med förbättringar i alla delar av verksamheten. För att skapa de bästa förutsättningarna har vi sökt efter ett system för verksamhets- och riskstyrning och är mycket nöjda med valet av Hypergene”, säger Bente Fylken som är ekonomichef på Mørenett.

Genom affären får Mørenett tillgång till Hypergenes molnlösning för uppföljning, analys, målstyrning, risk och verksamhetsrapportering. Dessutom finns möjligheter att utveckla användandet inom budget och prognos. Totalt ska 30 personer använda lösningen.

”Vi fortsätter att växa i energisektorn både i Sverige och Norge. Det är bransch som präglas av stora investeringar, höga miljökrav och ökad konkurrens vilket innebär att vi kan göra stor skillnad med vår produkt för planering, uppföljning och analys. Mørenett är ett bolag vi imponeras av där ambitionerna är höga och utvecklingsfokuset stort. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans och bidra till deras fortsatta resa”, säger Peter Andersson, VD på Hypergene.

Hypergene har redan ett antal kunder inom den nordiska energisektorn, däribland Lofotkraft, Göteborgs energi, Växjö Energi samt Västervik Energi och Miljö. Ett flertal kunder inom sektorn har tillkommit under det senaste halvåret.

personal-robin.jpg

Robin Askelöf

Chief Marketing Officer

+46 (0)707-98 00 60 Mejla Robin