Norska Lofotkraft effektiviserar och utvecklar sin planering och uppföljning med Hypergene

Nyhet: 2021-02-11

Efter en upphandling och i samarbete med Arribatec AS har techbolaget Hypergene valts som leverantör av det norska energibolaget Lofotkraft. Affären innebär att Lofotkraft får tillgång till Hypergenes alla produkter inom planering, uppföljning och analys.

Redan nu är funktioner för målstyrning, projektplanering -och uppföljning samt ekonomisk uppföljning i drift. Dessutom bygger lösningen på en av Norges första integrationer med Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), vilket är en central aktör i de norska energibolagen planeringsarbete.

”Vi är mycket glada över att ha valt Hypergene för vårt planerings och uppföljningsarbete. Inte minst kommer kopplingen till NVE ge oss nya möjligheter att hantera de viktiga intäktsramarna och parametrarna därifrån. På sikt vill vi att detta ska ligga till grund för en flexibel och drivarbaserad budget- och prognosprocess. Hypergene och deras partner Arribatec har visat stor förståelse för vår verksamhet och vi ser fram emot samarbetet”, säger Øyvind Løvdal, ekonomichef på Lofotkraft AS.

”Energisektorn i Norge är mycket spännande och ett av de områden vi fokuserar på. I en bransch som utmärks av stora investeringar, höga miljökrav och ökad konkurrens är rätt planeringsverktyg avgörande och vi är mycket glada över att nu få bidra i Lofotkrafts verksamhet. Generellt är vi imponerade av de norska energibolagens utvecklingsfokus och ser därför att Hypergene kan göra stor skillnad i branschen. Nyfikenheten på det vi gör är stor och vi ser fram emot fler samarbeten under året som kommer”, säger Peter Andersson, VD på Hypergene.

Hypergene har redan ett antal kunder inom energisektorn, däribland Göteborgs energi, Växjö Energi, Västervik Energi och Miljö samt Landskrona Energi. Ett flertal kunder inom sektorn har tillkommit under det senaste halvåret.

personal-robin.jpg

Robin Askelöf

Chief Marketing Officer

+46 (0)707-98 00 60 Mejla Robin