Ari Riabacke - doktor i beslutsfattande

AVSNITT 29: Vi träffar Ari Riabacke, doktor i beslutsfattande, författare och en av Sveriges mest populära föreläsare. Hans perspektiv är brett och kommer från såväl rollen som mentor åt chefer och ledningsgrupper, som en lång bana inom forskningen och konsultvärlden. 

Konkurrenskraft Ari Riabacke

I avsnittet djupdyker vi i beslutsfattandets olika områden. För hur fattar vi egentligen beslut? Och hur säkerställer vi att besluten vi fattar inte bara är rätt, utan också viktiga? Ari delar med sig av framgångsfaktorer och insikter inom beslutsprocesser för såväl individer som grupper.

Samtalet leds av Robin Askelöf, CMO på Hypergene, som med podden är på ständig jakt efter nya perspektiv på beslutsfattande, verksamhetsstyrning och ledarskap.

Avsnittets boktips är Beslutspyramiden – vägen till klokare beslut, av Ari och Mona Riabacke. Det är en bok som på ett väldigt begripligt sätt ökar kunskapen om hur vi fungerar och vad som påverkar oss när vi fattar beslut. Spännande läsning utlovas.

Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns, t.ex. Podcaster, Spotify eller Acast. Kom ihåg att prenumerera på Konkurrenskraft så påminns du om när nya avsnitt finns att lyssna på - för vi har många spännande under våren!