Urban Bucht ny VD på Hypergene

Nyhet: 2022-06-16

Efter att ha varit Chief Sales Officer tar Urban Bucht rollen som VD på Hypergene. Han tar vid i en fas där bolaget precis fått Stockholms stad som en av flera nya kunder och går mot ett år av stark tillväxt och lönsamhet. Urban efterträder Peter Andersson.

”Vi ser att Hypergene utvecklats starkt under Peter Anderssons ledning. Inför nästa fas ser vi att det finns stor potential att ännu mer accelerera tillväxten och skapa nya lösningar för våra kunder. Därför har vi gemensamt med Peter kommit fram till att vi växlar ledarskap med Urban Bucht som ny VD. Vi önskar Peter varmt lycka till framöver och ser nu fram emot ett spännande samarbete med Urban”, säger Thomas Bill, styrelseordförande i Hypergene och Managing Director på huvudägaren Monterro.

Peter Andersson kommenterar: ”Det har varit en fantastisk resa och jag tror starkt på företaget, medarbetarna och den skillnad Hypergene gör för sina kunder. Vi har gemensamt utvecklats mycket positivt och är väl positionerade för fortsatt tillväxt. Jag önskar nya ledningen lycka till och kommer fortsätta följa den spännande utvecklingen.”

Innan Urban Bucht kom till Hypergene var han Chief Sales Officer på nShift (tidigare Unifaun) där han ansvarade för att leda och utveckla försäljningen i alla kanaler. Urban har lång erfarenhet av internationell försäljning, partnerhantering och konsultverksamhet inom mjukvarubolag. Innan nShift arbetade han bland annat på Microsoft och på Snow Software som Global VP Partner & Alliances med ansvar för partners globalt samt som säljchef för Norden och Östra Europa.

”Redan när jag kom till Hypergene som Chief Sales Officer slogs jag av all den kompetens och utvecklingsdriv som fanns bland de anställda. Men allra tydligast var det enorma engagemanget för kunderna och att göra skillnad för deras effektivitet. Att nu få ta vid som VD är ett privilegium och jag ser fram emot att leda den fortsatta resan mot att förändra och höja ribban för hur organisationer arbetar med verksamhetsstyrning”, säger Urban Bucht.

 

Högupplöst bild på Urban Bucht finns här

 

Urban Bucht

Urban Bucht

Presskontakt: Chief Executive Officer

+46 72 387 13 07 Mejla Urban