Ola Ahlvarsson, serieentreprenör och världsmästare

AVSNITT 13: I säsongspremiären av Konkurrenskraft träffar vi Ola Ahlvarsson, en av pionjärerna inom internetbaserade affärsmodeller, serieentreprenör och flitigt anlitad rådgivare inom innovation och tillväxt. Han har dragit igång ett stort antal bolag, men framförallt bidragit till att ännu fler kunnat växa och utvecklas internationellt. Dessutom har han av bara farten lyckats bli världsmästare i diverse kampsporter. Vi kommer in på framgångsfaktorer och fallgropar inom innovation och tillväxt, varför intraprenörskap är så viktigt samt hur mycket den svenska trevligheten betytt för vårt innovationsklimat.

Ola Ahlvarsson Till Webben

Samtalet leds av Robin Askelöf, marknadschef på Hypergene, som med podden är på ständig jakt efter nya perspektiv på beslutsfattande, verksamhetsstyrning och ledarskap.

Boken som tipsas om i slutet av avsnittet heter The Amazon Management System: The Ultimate Digital Business Engine That Creates Extraordinary Value for Both Customers and Shareholders, av Ram Charan och Julia Yang.

Och slutligen: Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns, t.ex. Podcaster, Spotify eller Acast. Kom ihåg att prenumerera på Konkurrenskraft så påminns du om när nya avsnitt finns att lyssna på. I nästa avsnitt träffar vi Sofia Götmar-Blomstedt, VD på PwC Sverige, Sveriges största revisions- och rådgivningsbolag.

personal-robin.jpg

Robin Askelöf

Chief Marketing Officer

+46 (0)707-98 00 60 Mejla Robin