Marie Claire Maxwell - Business Sweden, Asia Pacific

AVSNITT 7: I ett spännande och Asienfokuserat samtal djupdyker vi i hur beslutsfattare behöver förstå länder som Kina, Japan och Sydkorea. Med oss har vi Marie Claire Maxwell, Head of Technology and Startup Lead, Asia Pacific på Business Sweden. Hon har bott och arbetat i Kina i många år och hjälper numera svenska företag – stora som små – att etablera sig i Asien. Vi kommer in på kulturskillnader, influenser som går åt båda håll och betydelsen av att förstå Kina.

Marie Claire Maxwell - till framsidan.jpg

Samtalet leds av Robin Askelöf, marknadschef på Hypergene, som med podden är på ständig jakt efter nya perspektiv på beslutsfattande, verksamhetsstyrning och ledarskap.

Boken vi nämner i avsnittet heter “Driven by difference” av David Livermore. Spännande läsning om kulturskillnader utlovas.

Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns, t.ex. Podcaster, Spotify eller Acast. Kom ihåg att prenumerera på Konkurrenskraft så påminns du om när nya avsnitt finns att lyssna på! I nästa avsnitt träffar vi Stefan Hyttfors, futurist och en av Sveriges mest anlitade föreläsare både här hemma och internationellt.

personal-robin.jpg

Robin Askelöf

Chief Marketing Officer

+46 (0)707-98 00 60 Mejla Robin