Katarina Berg - global HR-chef på Spotify

AVSNITT 38: Vi träffar Katarina Berg som är global HR-chef på Spotify sedan 2013. Tillväxttakten har varit minst sagt hög. Idag har Spotify nästan en halv miljard användare och knappt 9 000 anställda i 46 städer över hela världen. Det innebär höga krav på frågor som rekrytering, kompetensutveckling och att få medarbetare att växa. Sådana frågor, och mycket mer, hamnar på Katarina Bergs bord.

Katarina Berg

I samtalet kommer vi in på tillväxt, förändringsarbete och hur man bygger en skalbar företagskultur. Men också om mod i HR-arbetet, vilket Katarina Berg och hennes medarbetare skrivit en bok om. Ett spännande samtal utlovas!

Podden leds av Robin Askelöf, CMO på Hypergene, som är på ständig jakt efter nya perspektiv på beslutsfattande, verksamhetsstyrning och ledarskap.

Avsnittets boktips är "BOLD - strategiskt HR-arbete i en ny tid”, vilket är den bok vi pratar om med Katarina. I den får man insyn i hur Spotify arbetar med HR och många tips som chefer och ledare kan ha nytta av. 

Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns, t.ex. Podcaster, Spotify eller Acast. Kom ihåg att prenumerera på Konkurrenskraft så påminns du om när nya avsnitt finns att lyssna på!