Henrik Eriksson - biträdande professor på Chalmers

AVSNITT 26: Vi träffar Henrik Eriksson, biträdande professor på Chalmers tekniska högskola. Han har hela sin forskarkarriär intresserat sig för vad det är som gör att vissa verksamheter lyckas bättre än andra. 2019 kom han ut med boken "Sveriges bästa verksamheter" som sammanfattar hans slutsatser. I boken visar han att det finns ett antal principer och arbetssätt som ligger bakom framgångarna.

Henrik Eriksson Till Hemsidan

I samtalet gör vi lite av en "executive summary" av bokens innehåll. Vi diskuterar de olika principerna och drar slutsatser: inte minst att alltid utgå från behoven hos dem som verksamheten finns till för och att de som lyckas bäst har en utpräglad förbättringskultur i organisationen.
 
Samtalet leds av Robin Askelöf, marknadschef på Hypergene, som med podden är på ständig jakt efter nya perspektiv på beslutsfattande, verksamhetsstyrning och ledarskap.
 
Avsnittets boktips är Beyond Performance av Scott Keller and Colin Price. Den handlar om hur man bygger och optimerar organisationens resultat, och samtidigt säkerställer att den är uthållig och förberedd för framtida utmaningar. Spännande läsning utlovas!
 
Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns, t.ex. Podcaster, Spotify eller Acast. Kom ihåg att prenumerera på Konkurrenskraft så påminns du om när nya avsnitt finns att lyssna på - för vi har många spännande gäster på gång!