Martin & Servera väljer beslutsstöd från Hypergene

Martin & Servera effektiviserar sina budget- och prognosprocesser med ett nytt systemstöd från Hypergene.

Martin & Servera är med en omsättning på drygt 12 miljarder kronor Sveriges största restaurang- och storköksspecialist. Företaget ägs gemensamt av Axel Johnson AB och familjen Oldmark och har under de senaste tio åren mer än fördubblat sin verksamhet. Allt högre krav på processerna inom budget och rapportering ledde till beslut om en upphandling av nytt systemstöd och att valet senare föll på Hypergene. 

”Med vår tillväxttakt och snabbrörliga verksamhet behöver vi effektiva budgetprocesser som är enkla att förstå och analysera. Med Hypergene får vi nya möjligheter att utvecklas inom den ekonomiska styrningen”, säger Sven Demitz-Helin som är vice VD samt ekonomi- och finansdirektör på Martin & Servera. 

Beslutsstödsplattformen från Hypergene ger Martin & Servera stöd för budget och prognos men också möjligheten att utveckla lösningen till framtida behov inom mer avancerad analys och affärsplanering. 

”Vi är mycket glada över att få börja arbeta med Martin & Servera. Det är ett företag med en intressant historia och en spännande utveckling där vår produkt ska bidra till nya och bättre möjligheter att styra verksamheten”, säger Per Hidenius som är VD på Hypergene.

Urban Bucht

Urban Bucht

Presskontakt: Chief Executive Officer

+46 72 387 13 07 Mejla Urban