Politihøgskolen i Norge väljer Hypergene för att effektivisera sin verksamhetsstyrning

Politihøgskolen och Hypergene har tecknat avtal om Hypergenes molnbaserade lösning för beslutsstöd och verksamhetsstyrning. Lösningen ger stöd för bland annat ekonomiuppföljning, verksamhetsplan, riskanalyser, kvalitetsrapportering och nyckeltanalys bland annat kopplat till studentdata.

Införandet inkluderar integrationer till sex olika källsystem, däribland ekonomi- och personalsystem. Dessutom finns funktioner för att underlätta processen med periodiska rapporter, till exempel tertialrapporter. I ett nästa steg kan Politihøgskolen addera stöd för budget och prognos samt hanteringen av forskningsprojekt.

”Vi ser fram emot att börja arbeta med Hypergene och deras norska partner Arribatec AS. Med Hypergene får vi ett gemensamt verktyg som frigör tid för analys och dialog med verksamheten. Vi blir det tredje norska lärosätet som har Hypergene och ser fram emot stor delaktighet i det närverk som Hypergene och Arribatec har byggt upp för sektorn”, säger Zenube Meyer, Senior rådgivare och Projektledare på Politihøgskolen.

”Vi är väldigt glada över att Politihøgskolen valt Hypergene och att vi fortsätter att växa inom sektorn i Norden. Digitaliseringen skapar många nya möjligheter och vi gläds åt att få bidra till ökad effektivisering. Totalt har vi ca 20 lärosäten som kunder, både större och mindre, och arbetar aktivt med nätverk och dialog inom gruppen”, säger Peter Andersson, VD på Hypergene.