Hypergene tar viktig affär i Tyskland

Nyhet: 2017-09-06

I samarbete med den norska partnern Arribatec har techbolaget Hypergene fått sin första tyska kund i RLE International – ett globalt teknikföretag inom bilindustrin med cirka 1 800 anställda.

RLE International väljer Hypergene som helhetslösning för analys, rapportering och målstyrning. Valet sker efter jämförelse med ett antal globala mjukvaruföretag inom beslutsstöd och verksamhetsstyrning.

”Vi är oerhört glada över avtalet med RLE International. Dels är Tyskland en mycket spännande marknad med stor potential, dels är affären en milstolpe i samarbetet med vår norska partner Arribatec. De har sett till att affären kommit på plats och ska nu också bidra i leveransen av lösningen”, säger Per Hidenius, VD på Hypergene.

Arribatec är ett snabbväxande norskt mjukvaru- och konsultföretag, startat av Per Ronny Stav och Stig Kjönstad som under många år varit drivande krafter i utvecklingen av Unit4/Agresso i Norden. Arribatec har sedan starten 2015 blivit 50 anställda med kontor i fem europeiska länder. Hypergene och Arribetec har tecknat ett partneravtal om försäljning och leverans av Hypergene-produkten.