Konkurrenskraft - podden om framtidens beslutsfattande, verksamhetsstyrning och ledarskap

Välkommen till Konkurrenskraft. Samtalen leds av Robin Askelöf, marknadschef på Hypergene. I podden blandas perspektiv och gäster - allt för att hitta nya vinklar på hur du som beslutsfattare kan bli bättre rustade inför framtiden.

Lyssna på avsnitten här eller där poddar finns!

AVSNITT 24: Fredrik Hillelson

Fredrik har en spännande bakgrund: På 80-talet inledde han som marinofficer vid Vaxholms Amfibieregemente. Därefter blev han utlandspersonalchef på Scania, personaldirektör Accenture Sweden och slutligen personaldirektör på Investor.

AVSNITT 23: Per Schlingmann

I säsongsavslutningen träffar vi Per Schlingmann, författare, föreläsare och rådgivare - tillika en av de mer tongivande politiska och kommunikativa strategerna under 00-talet. Han var en av arkitekterna bakom "Nya moderaterna".

AVSNITT 22: Lars Strannegård

Lyssna till Lars Strannegård, professor i ledarskap och sedan sju år rektor för Handelshögskolan i Stockholm. I den rollen rör han om i grytan kring vad utbildning är och pratar sig varm om bildning.

AVSNITT 21: Johan Eriksson

Vi träffar Johan Eriksson som är chef på Google, författare och flitigt anlitad föreläsare. I samtalet kommer vi in på hur man som individ kan bli bättre rustad för förändringar och betydelsen av det livslånga lärandet.

AVSNITT 20: Alexandra Hagen

Vi träffar Alexandra Hagen, VD på White Arkitekter. I samtalet kommer vi in på arkitektur, utformningen av det fysiska och det digitala rummet - och hur det påverkar beslut, framtiden och hur vi lever våra liv.

AVSNITT 19: Sara Öhrvall

Vi träffar Sara Öhrvall, digitaliseringsexpert och i SEB:s koncernledning, som nu skrivit boken "Ditt framtida jag: hur ny teknik revolutionerar människan och gör oss starkare, smartare och vänligare".

AVSNITT 18: Magnus Lindkvist

I säsongspremiären av Konkurrenskraft träffar vi futurologen, framtids- och trendspanaren Magnus Lindkvist. Han är av Sveriges absolut mest framgångsrika internationella talare på ämnet framtidstänkande och trender.

AVSNITT 17: Martin Carlsson-Wall

Lyssna till Martin Carlsson-Wall, Associate Professor på Handelshögskolan i Stockholm, berätta om rapporten "Sweden through the crises" som syftar till att hjälpa beslutsfattare förstå coronavirusets följdeffekter.

AVSNITT 16: David JP Phillips

Vi träffar David JP Phillips, en sann kommunikationsexpert som nyligen lyfts fram som en av världens ledande auktoriteter inom kommunikation och kvalat in på plats 18 på listan av Global Gurus Top 30 inom just det området.

AVSNITT 15: Rebecka Carlsson

Vi träffar Rebecka Carlsson, hållbarhetsentreprenör, rådgivare och författare. Hon är en av få svenskar som utbildats vid Singularity University i Silicon Valley och hon har bott på NASA under tre månaders intensivträning.

AVSNITT 14: Sofia Götmar-Blomstedt

Vi träffar Sofia Götmar-Blomstedt, VD på PwC Sverige. Vi pratar om en bransch i förändring, digitaliseringens kraft och betydelsen av både upskilling och att målmedvetet bygga förtroende.

AVSNITT 13: Ola Ahlvarsson

I säsongspremiären av Konkurrenskraft träffar vi Ola Ahlvarsson, en av pionjärerna inom internetbaserade affärsmodeller, serieentreprenör och flitigt anlitad rådgivare inom innovation och tillväxt.

AVSNITT 12: Johanna Frelin

I säsongsavslutningen träffar vi Johanna Frelin, VD på Riksbyggen, som basar över ett kooperativt byggföretag med 3 000. Johanna har prisats för sitt ledarskap och innovativa metoder.

AVSNITT 11: Lisa Gunnarsson

Vi träffar Lisa Gunnarsson, Nordenchef för Linkedin. I samtalet kommer vi in på hur man bäst utnyttjar LinkedIn i kristider, men också om lärdomar från amerikanska techgiganter som vill förändra världen.

AVSNITT 10: Maria Hedengren

I avsnittet träffar vi Maria Hedengren, VD på Readly och med spännande erfarenheter från en rad andra bolag. Bland annat var hon CFO på iZettle med ansvar för processen att börsnotera bolaget.

EXTRAAVSNITT: Rikard Olsson

Lyssna till Rikard Olsson, konsult på Ekan Management och VD för Beyond Budgeting Institute. Vi tittar närmare på finansiella planeringen och ”budgetlös styrning” för att ge tips och inspiration.

AVSNITT 8: Stefan Hyttfors

Vi träffar Stefan Hyttfors, en av Skandinaviens mest anlitade och uppskattade föreläsare inom framtidsfrågor, omvärldsbevakning och affärsutveckling. Lär dig mer om betydelsen av att kunna förändras, digitalisering och hållbarhet.

AVSNITT 7: Marie Claire Maxwell

I ett spännande och Asienfokuserat samtal djupdyker vi i hur beslutsfattare behöver förstå länder som Kina, Japan och Sydkorea. Med oss har vi Marie Claire Maxwell, Head of Technology and Startup Lead, Asia Pacific på Business Sweden.

AVSNITT 6: Mats Lindgren

I ett framtidsinriktat samtal möter vi Mats Lindgren, VD och grundare av analysföretaget Kairos Future – och en av de personer som definierat arbetsområdet ”omvärldsanalys och framtidsspaning”.

AVSNITT 5: Frida Boisen

I årets första poddavsnitt pratar vi digital påverkan med Frida Boisen som blivit utsedd till både Årets Kvinnliga Entreprenör och Årets Digitala Influencer. Frida har prisats många gånger om för sig arbete inom digital påverkan och sociala medier.

AVSNITT 4: Ann Hellenius

I ett spännande samtal om digitalisering möter vi Ann Hellenius. Under sin tid som CIO för Stockholms stad kammade hon hem en rad utmärkelser: “Årets CIO”, “European CIO of the year” och nominerad till “Årets chef”.

AVSNITT 3: Bino Catasús

I det här samtalet pratar vi med professor Bino Catasus som brinner passionerat för siffror och nyckeltal. Och det är kanske inte så konstigt: nyckeltalen berör oss alla då de avgör vartåt vi styr våra verksamheter.

AVSNITT 2: Patrik Hofbauer

I Konkurrenskrafts andra avsnitt har vi ett spännande samtal med Patrik Hofbauer, VD och koncernchef för Svenska Spel. Vi diskuterar vikten av enkelhet och tydlighet i strategiarbetet, hur han undviker att fatta beslut (!) och förändringsprocesser.

AVSNITT 1: Cissi Elwin

I premiäravsnittet av Konkurrenskraft gästas vi av Cissi Elwin, VD och chefredaktör för Chef. I samtalet kommer vi in på chefskapets utveckling och utmaningar, beslutsfattande och betydelsen av digitalisering för chefer.