DN och DI tar in beslutsstöd från Hypergene

Dagens Nyheter och Dagens Industri effektiviserar sina verksamheter genom ett nytt system för budget, prognos och affärsplanering. Lösningen kommer från Hypergene och är samma som systerbolaget Expressen valde för två år sedan.

”Mediebranschen är under kraftig förändring vilket ställer höga krav på vår förmåga att vara både snabbfotade och effektiva.  Därför arbetar vi kontinuerligt med att förbättra våra verktyg och processer. Efter en genomgång av marknaden är vi övertygade om att Hypergene har bäst förutsättningar att möta behoven hos våra bolag”, säger Jan Stensen, Chef Financial Control på Bonnier News som samlar Bonniers dagstidningar.

Den beslutsstödsplattform som Dagens Nyheter och Dagens Industri valt har stöd för budget och prognos. Budgetlösningen innehåller dessutom ett avancerat stöd för personalbudgetering där uppgifter hämtas direkt från personalsystemet. I avtalet ingår även möjligheten att addera stöd för affärsplanering.

”Det var väldigt roligt när Expressen valde Hypergene. Det är nu extra kul att både Dagens Nyheter och Dagens Industri följer efter. De är alla snabbrörliga organisationer som i sitt användande är bra exempel på den följsamhet som Hypergene erbjuder”, säger Per Hidenius, VD på Hypergene.

Urban Bucht

Urban Bucht

Presskontakt: Chief Executive Officer

+46 72 387 13 07 Mejla Urban