Semcon arbetar effektivare med hjälp av Hypergene

Nyhet: 2020-10-26

Efter införande av en molnbaserad lösning från Hypergene kan nu Semcon utveckla och effektivisera sin finansiella planering. Lösningen har implementerats enligt plan och tillåter nu att Semcon kan arbeta utifrån en planeringsmodell där fokus ligger på att arbeta drivarbaserat och med rullande prognoser.

”Vi är mycket nöjda med valet av Hypergene. Med det nya systemet är målet att öka kvaliteten i våra prognoser samtidigt som det sker med en avsevärt minskad tidsinsats. Hypergenes systemlösning i kombination med konsulternas lyhördhet och förmåga inom finansiell planering har gjort att vi nu kunnat påbörja ytterligare effektivisering av våra processer”, säger Andreas Frennberg, Group Business Controller på Semcon.

Affären mellan Semcon och Hypergene tecknades i april och innebär att Semcon får tillgång till Hypergenes produkt för finansiell planering, uppföljning och analys. Totalt ska ca 200 personer arbeta i lösningen som driftsattes under juni månad.

”Det känns mycket roligt att få välkomna Semcon som kund. De representerar en kundkategori med behov där vi kan göra stor skillnad. Vi ser fram emot att få bidra till deras fortsatta utveckling”, säger Per Hidenius, VD på Hypergene.

Semcon är ett internationellt teknikföretag med mer än 2 000 medarbetare och kunder inom till exempel fordon, energi, telekom och life science. De omsätter cirka 1,9 miljarder kronor och har verksamhet på fler än 30 platser i Sverige, Tyskland, Storbritannien, Brasilien, Ungern, Indien, Kina och Norge.

Urban Bucht

Urban Bucht

Presskontakt: Chief Executive Officer

+46 72 387 13 07 Mejla Urban