Hypergene utsedd till nationell vinnare i European Business Awards 2015/2016

I den europeiska tävlingen European Business Awards (EBA) har i år ca 32 000 företag från 33 länder deltagit. Efter tävlingens första fas har Hypergene tillsammans med 24 andra företag utsetts att representera Sverige i den europeiska finalen.

Bland de svenska företagen finns utöver Hypergene t.ex. även MTG, Klarna och GodEl. Totalt har 678 företag gått vidare från de deltagande länderna och tilldelats utmärkelsen ”National Champion”.

Hypergene nominerades under våren 2015 till tävlingskategorin "The Business of the Year Award” för bolag med en omsättning upp till 25 miljoner euro. Deltagarna har nu bedömts av en jury bestående av oberoende företagsledare och forskare i Europa. Kriterierna som juryn utgått från är att bolaget ska ha visat ”exceptionell finansiell avkastning, stark strategi för tillväxt och affärsutveckling samt ledarskap på sin marknad”. Domarna har dessutom tittat på innovationsförmåga, hållbarhet, goda intressentrelationer samt en förmåga att planera för och generera långsiktiga resultat.

EBA är en årlig tävling som lyfter fram och belönar framstående och innovativa företag i Europa. Tävlingen arrangeras för nionde året. I nästa steg utser en europeisk jury finalisterna inför den stora galafinalen 2016. Förra året blev Sverige en av vinnarna, då Samhall utsågs till Europas ledande företag i kategorin Europas mest hållbara företag.