Eva Hamilton - styrelseproffs, tidigare VD på SVT

AVSNITT 28: Vi träffar Eva Hamilton, styrelseproffs och från 2006 till 2014 VD på Sveriges Television. Utmärkelserna har varit många; Årets ledare, Årets förnyare och Årets branschpersonlighet för att ta några exempel. Numera sitter hon i en rad styrelser, bland annat Luleå tekniska universitet och LKAB.

Konkurrenskraft Eva Hamilton

Evas tid på SVT präglades av förändring, inte minst drivet av digitaliseringen. Förutom neddragningar fick hon hantera att mediekonsumtionen ändrades i grunden. För samma år som hon började brukar man säga är födelseåret för sociala medier. Hur skapade Eva en förändringsvilja bland medarbetarna och vad har hon tagit med sig till alla styrelseuppdrag? Häng med på säsongspremiären och ett spännande samtal om förändringar, public service och styrelsearbete.

Samtalet leds av Robin Askelöf, CMO på Hypergene, som med podden är på ständig jakt efter nya perspektiv på beslutsfattande, verksamhetsstyrning och ledarskap.

Avsnittets boktips är Rewire av Richard O´Connor. Med hjälp av ny forskning och kunskap om hur hjärnan fungerar ger den här boken nycklar och tips till effektiv förändring av ens beteenden. Högst relevant för alla som vill förstå mer om sig själva men även för dom som vill förstå mer kring förändringsprocesser i verksamheter. Spännande läsning, med andra ord!

Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns, t.ex. Podcaster, Spotify eller Acast. Kom ihåg att prenumerera på Konkurrenskraft så påminns du om när nya avsnitt finns att lyssna på - för vi har många spännande under våren!