Konsten att hitta rätt nyckeltal och skapa beteenden som stödjer era mål

Nyckeltal, KPI:er, mått, indikatorer – kärt barn har många namn. I det här webinaret berättar David Holmberg, VD på The Information Company, om hur du gör för att kvantifiera mål och hitta rätt nyckeltal.

Anmäl mig

Det viktiga är utgå från sina behov och landa i syftet med varför vi ska mäta något överhuvudtaget. Först då kan du följa upp på ett sätt som driver rätt beteende i verksamheten. För uppföljningen är viktigt. Faktum är att forskning visar att ett agerande styrs till 20% med vilka mål vi sätter och till 80% genom att regelbundet följa upp målen. Och då är valet av nyckeltal och hur vi följer upp avgörande. 

Under webinaret kommer David Holmberg bland annat in på betydelsen av att utgå från tre grundläggande principer för ett bra nyckeltal; att det bör 1) Vara robust, 2) Ha en hög precisionsgrad och 3) Vara enkelt att förstå. David berättar även om nycklar till en effektiv uppföljning och kopplingen till medarbetarnas agerande. 

David Holmberg har över 20 års erfarenhet av strategi- och styrningsfrågor. Han har varit rådgivare åt över 90 organisationer inom den privata, offentliga och idéburna sektorn. Idag är han VD på The Information Company. 

Avslutningsvis tittar vi lite snabbt på möjligheterna med ett systemstöd som Hypergene, där du kan skapa och följa upp nyckeltal på ett sätt som driver effektivitet och ger dig kvalitetssäkrade beslutsunderlag. 

Talare

David Holmberg, VD, The Information Company
Robin Askelöf, CMO, Hypergene

Tid och plats

6 december kl 08.30 - 09.15
Vid din dator – Vi använder Zoom för webinar