Gör dig redo för CSRD och hållbarhetsarbetet efter 2024

Det är nog få som missat att CSRD trädde i kraft i januari 2023 och att det innebär något av ett paradigmskifte för de flesta företags hållbarhetsredovisning. För dig som arbetar som controller, CFO eller med ansvar inom hållbarhet blir effekterna stora. Lyckligtvis går det att komma igång snabbt.

Anmäl mig 24 03 14 SE Sustainlab 3

Att arbeta med hållbarhetsredovisning är ju i sig inget nytt. Men från att tidigare blickat bakåt och redovisa vad som gjorts riktas nu siktet framåt. I årsredovisningarna för 2024 och framåt ska vi kunna svara på var vi står idag men också vad vi gör framåt, vilka processer vi arbetar utifrån och hur vi har prioriterat bland de områden vi arbetar inom. Därför behöver vi kunna gå längre än datainsamling. Vi behöver även ha processer på plats och förutsättningar att involvera organisationen i det som görs. 

I det här webinaret får du höra mer om vad som gäller framåt, men framförallt en genomgång av konkreta verktyg som gör att du snabbt kommer på banan. Hypergenes molntjänst används sedan många år i de flesta branscher för planering, analys och rapportering.

För att erbjuda en heltäckande lösning inom CSRD har vi nu också ett samarbete med SustainLab. Tillsammans kan vi hjälpa kunderna hela vägen från gap-analys och datainsamling, till att sätta planer och aktiviteter i verket och slutligen att få fram rätt underlag för all hållbarhetsredovisning.

Webinaret i korthet:

  • Kort genomgång av CSRD och ESRS
  • Vanliga utmaningar kring CSRD och de process som ingår, t.ex. datainsamling, uppföljning av KPI:er, etablering av nya processer och rapportering
  • Hur du kan arbeta i en helhetsprocess med SustainLab och Hypergene– och dra nytta av båda systemens styrkor 
  • Hur du kommer igång snabbt för att kunna svara mot de nya kraven

Talare

Diana Broman, Solution Specialist, Hypergene 
Sofie Bergdahl, Customer Success Manager, SustainLab 

Tid och plats

Den 14 mars kl 8.30-9.15 
Vid din dator – Vi använder Zoom