Att införa ett beslutsstöd – Sandvikens kommun berättar om sina erfarenheter

Att införa ett beslutsstöd är att påbörja en förändringsresa. Sandvikens kommun bestämde sig för just detta, med målet att digitalisera många viktiga styrprocesser längs vägen. Valet föll på Hypergene och införandeprojektet omfattade åtta nämnder och sju förvaltningar. Många lärdomar har dragits längs vägen och i det här webinaret får du ta del av de viktigaste erfarenheterna.

Anmäl mig! Personer framför skärm diskuterar verksamhetsstyrning.

Sandvikens kommun började med att införa Hypergenes stöd för mål- och kvalitetsstyrning samt analys- och rapporteringsmöjligheter för ekonomi, personal, IFO, skola samt hemtjänst. Redan efter drygt ett år var alla delar på plats och en förvaltningsorganisation inrättad. Utvecklingen har fortsatt och nu görs även stora delar av årsredovisningen med hjälp av Hypergene.

I webinaret får du lyssna på Sandvikens kommun som ger tips och råd kring hur du bör planera tid och resurser för att införandprojektet ska bli lyckat. Du får även ta del av deras syn på hur ansvaret kring arbetsprocess och system bör fördelas – samt hur användarna upplever lösningen och nyttan. Dessutom kommer vi in på tips på hur du får till ett högt användande av Hypergene.

Under webinaret ger Hypergene dessutom en övergripande bild av Sandvikens lösning och hur den förhåller sig till Hypergenes paketerade erbjudande för kommuner.

Talare

Carina Spjuth och Erika Rosén, kvalitetsutvecklare, Sandvikens kommun
Torbjörn Frank, affärsansvarig, offentlig sektor, Hypergene

Tid och plats

3 februari kl 08.30-09:15
Vid din dator

Webinaret är kostnadsfritt.

Välkommen!