Hypergene för sportorganisationer

Hypergene erbjuder en anpassad lösning för elitklubbar och förbund inom svensk idrott. I Hypergene Sport kan organisationerna effektivisera och förbättra verksamheten genom att ta fram, dela ut och samarbeta kring mål, planer och nyckeltal.

Möte.

Sportkontoren och folkidrottsrörelsen har blivit en del av en global kommersiell verksamhet med spelaravtal, sponsoravtal och ojämna intäkter. Det kräver processer och verktyg för att tydliggöra strategi, nyckeltal och aktiviteter för hela organisationen.

Hypergene Sport har tagits fram i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm inom ramen för deras Center for Sports and Business. I centrets arbete ingår att forska kring och bidra till ökad professionalisering inom sportsektorn.

Genom lösningen får idrottsorganisationerna en webbaserad systemlösning som möjliggör effektivisering av mål- och aktivitetsstyrning, jämförelser av nyckeltal samt ett gemensamt språk för verksamhetsstyrning bland idrottsorganisationerna. Organisationerna kan därmed förbättra sin verksamhetsstyrning och höja verksamhetens prestation och effektivitet. Värdena uppstår genom samverkan med Center for Sports and Business och dess forskning, liksom genom all den jämförbarhet och lärande som möjliggörs genom att idrottsorganisationerna arbetar i Hypergene utifrån en gemensam modell och gemensamma nyckeltal per liga.

Bland kunderna finns såväl idrottsförbund som klubbar från både Allsvenskan och Swedish Hockey Leauge.