Västkustkommuner effektiviserar verksamhetsstyrningen

Hypergene har på kort tid tecknat avtal om nytt beslutsstöd med tre kommuner på västkusten: Tjörn, Stenungsund och Varberg. De tre nya kunderna har gemensamt att systemet ska vara ett stöd för verksamhetsansvariga i deras arbete med att styra, följa upp och utveckla kommunens olika verksamheter.

”Vi har efter en lång utvärdering valt Hypergene som plattform för verksamhetsstyrning. De har en effektiv och beprövad lösning för kommuner och stor erfarenhet av integrationer med många kommunala system”, säger Anette Oscarsson, sektorchef för Stenungsunds kommun.

Varbergs kommun siktar på att snabbt erbjuda 400 användare Hypergenes lösningar inom områdena uppföljning och analys samt målstyrning.

”Vi ser stor potential i att frigöra tid för medarbetarna så att de kan ägna sig åt analys och att agera utifrån slutsatser, snarare än ta fram uppgifter, statistik och resultat från olika verksamhetssystem. Dessutom vill vi säkerställa en effektiv styrning och uppföljning av verksamheten i stort”, säger Ingrid Halvorsen, systemutvecklare på Varbergs Kommun.

Magdalena Patriksson, projektledare på Tjörns kommun, tillägger att det var viktigt att välja ett system som snabbt kan leverera värde för organisationen.

”När vi valde mellan olika alternativ var användarvänligheten en viktig faktor, det skulle vara enkelt för våra chefer att börja använda och se nytta av det nya ledningssystemet.”

Avtalen med de nya kommunkunderna omfattar mjukvara/licenser för nyttjande av ledningssystemet samt konsulttjänster för design, konfigurering, införande, utbildning, utveckling och anpassning samt support och underhållsavtal.

”Vi har en stark utveckling i Göteborgsregionen, vilket vi gläds mycket åt. Många nya kunder både inom privat och offentlig sektor, liksom flera nya medarbetare. Att få dessa tre kommunkunder är förstås väldigt glädjande”, säger Magnus Staxäng som är ansvarig för region väst hos Hypergene.

Robin Askelöf

Marknadschef

+46 (0)707-98 00 60
Mejla Robin

Kort om Hypergene

Hypergene är ett techbolag på marknaden för beslutsstöd – med en webbaserad produkt för planering, uppföljning och analys. Med vår hjälp kan kunder styra mot sina mål och nå en ny, högre nivå av prestation och effektivitet.

Produkten rymmer tre användarvänliga delar som används var för sig eller som en effektiv helhetslösning: Målstyrning, Budget och prognos samt Uppföljning och analys. Hypergene är ett svenskt företag med ca 150 medarbetare och vi söker ständigt nya medarbetare. Vi har utsetts till Årets Maratongasell av Dagens Industri och till ett av Sveriges mest innovativa techbolag av Computer Sweden.

Mer om oss

Kontakta oss

Växel: +46 (0)40 661 10 00
Mejl: förnamn.efternamn@hypergene.se

Servicedesk
Tel: +46 (0)40 661 10 80
Mejl: servicedesk@hypergene.se

Hyperuser.se
Användarnas egna forum

Om cookies

Kontakt