Hypergene tar viktig affär i Norge

I samarbete med den norska partnern Arribatec har techbolaget Hypergene fått sin första norska kund i Högskolan i Oslo och Akershus. Högskolan är Norges största med över 20 000 studenter och 2 100 anställda.

Högskolan i Oslo och Akershus väljer Hypergene som helhetslösning för analys och rapportering – liksom i nästa steg för sin målstyrning, långtidsbudget, riskhantering och projektstyrning. Valet sker efter en jämförelse med globala och lokala mjukvaruföretag inom beslutsstöd och verksamhetsstyrning. I jämförelsen vann Hypergene med god marginal, både i den viktade utvärderingen och i en rak bedömning inom olika utvärderingskriterier.

”Digitalisering av vår verksamhetsstyrning är en prioriterad utvecklingsprocess och en del av arbetet i högskolans nya strategi, Strategi 2024. Vi har dessutom ett behov av att bättre kunna planera för hur vi ska nå och följa upp våra mål, både på ledningsnivå och i olika delar av verksamheten. Vi är därför väldigt glada över att börja använda Hypergene som visade sig vara det klart bästa alternativet i utvärderingen”, säger Tore Hansen, direktør for organisasjon og verksamhetsstyrning på Högskolan i Oslo och Akershus.

”Vi är oerhört glada över avtalet med Högskolan i Oslo och Akershus. Genom upphandlingen har vi nu jämförts med andra aktörer på den norska marknaden och visat att vi är en mycket konkurrenskraftig lösning. Avtalet är dessutom en milstolpe i samarbetet med vår norska partner Arribatec som nu kan fortsätta göra spännande affärer med oss i ryggen. Arribatec har sett till att affären kommit på plats och ska nu också bidra i leveransen av lösningen”, säger Per Hidenius, VD på Hypergene.

Lösningen beräknas vara på plats i januari och kommer då att ha ca 200-300 användare. Därefter fattas beslut om kommande steg i digitaliseringen av verksamhetsstyrningen inom Högskolan med fortsatt införande till ca 500-800 användare totalt.

Robin Askelöf

Marknadschef

+46 (0)707-98 00 60
Mejla Robin

Kort om Hypergene

Hypergene är ett techbolag på marknaden för beslutsstöd – med en webbaserad produkt för planering, uppföljning och analys. Med vår hjälp kan kunder styra mot sina mål och nå en ny, högre nivå av prestation och effektivitet.

Produkten rymmer tre användarvänliga delar som används var för sig eller som en effektiv helhetslösning: Målstyrning, Budget och prognos samt Uppföljning och analys. Hypergene är ett svenskt företag med ca 150 medarbetare och vi söker ständigt nya medarbetare. Vi har utsetts till Årets Maratongasell av Dagens Industri och till ett av Sveriges mest innovativa techbolag av Computer Sweden.

Mer om oss

Kontakta oss

Växel: +46 (0)40 661 10 00
Mejl: förnamn.efternamn@hypergene.se

Servicedesk
Tel: +46 (0)40 661 10 80
Mejl: servicedesk@hypergene.se

Hyperuser.se
Användarnas egna forum

Om cookies

Kontakt