Älmhult väljer komplett beslutsstöd från Hypergene

Efter en offentlig upphandling har Älmhults kommun valt Hypergene som leverantör av ett komplett beslutsstöd för ekonomi- och verksamhetsstyrning. I upphandlingen fick Hypergene högst poäng i samtliga åtta utvärderingsområden. Avtalet är initialt värt cirka 3,7 miljoner kronor och sträcker sig över 14 år.

”Det var en omfattande upphandling där Hypergene gick vinnande ur alla åtta utvärderingsområden. Vi ser nu fram emot att få en effektivare styrning och uppföljning av verksamheten samt bättre förutsättningar för organisationen att samarbeta för att nå uppsatta mål”, säger Katarina Andersson, ekonomichef på Älmhults kommun.

I upphandlingen sökte Älmhults kommun en total systemlösning med tillhörande konsulttjänster för införande av IT-stöd för att förenkla arbete med styrning, planering, uppföljning och analys. Investeringen för de inledande införandeetapperna och licenser uppgår till 3,7 miljoner kronor. Avtalet sträcker sig över 14 år vilket ger Älmhults kommun möjligheten att utveckla och utöka lösningen från Hypergene över tiden.

”Vi är väldigt glada att få välkomna Älmhults kommun som kund. Vi har idag drygt 40 av Sveriges kommuner som kunder vilket innebär att det finns en mängd erfarenheter från kommunal verksamhetsstyrning inbyggt i vårt beslutsstöd. Nu ser vi fram emot att bidra till Älmhults kommuns fortsatta utvecklingsarbete”, säger Per Hidenius, VD på Hypergene.

Robin Askelöf

Marknadschef

+46 (0)707-98 00 60
Mejla Robin

Kort om Hypergene

Hypergene är ett techbolag på marknaden för beslutsstöd – med en webbaserad produkt för planering, uppföljning och analys. Med vår hjälp kan kunder styra mot sina mål och nå en ny, högre nivå av prestation och effektivitet.

Produkten rymmer tre användarvänliga delar som används var för sig eller som en effektiv helhetslösning: Målstyrning, Budget och prognos samt Uppföljning och analys. Hypergene är ett svenskt företag med ca 150 medarbetare och vi söker ständigt nya medarbetare. Vi har utsetts till Årets Maratongasell av Dagens Industri och till ett av Sveriges mest innovativa techbolag av Computer Sweden.

Mer om oss

Kontakta oss

Växel: +46 (0)40 661 10 00
Mejl: förnamn.efternamn@hypergene.se

Servicedesk
Tel: +46 (0)40 661 10 80
Mejl: servicedesk@hypergene.se

Hyperuser.se
Användarnas egna forum

Om cookies

Kontakt