Hypergene i Almedalen 2016

Styrning, effektivitet och beslutsfattande stod högt på agendan för många i Almedalen - ämnen som vi brinner för. Under Almedalen 2016 fokuserade vi på professionaliseringen av svensk elitidrott och ett samarbete med Handelshögskolan i Stockholm.

Elitidrott, forskning och näringsliv – att förändra och professionalisera en bransch

Tänk på ett hockeylag i elitserien och du får förmodligen upp bilder på spelare och kokande arenor. Detsamma gäller fotboll, handboll eller en svensk klassiker. Sällan tänker du på talangsatsningar inne på sportkontoret och hur ligorna och klubbarna styr och leder sin verksamhet. Detta vill Handelshögskolan i Stockholm förändra genom sitt "Center for Sports and Business" där forskning och praktik förenas i en strävan att professionalisera svensk elitidrott.

Ökad kompetens i organisationen, tydliga processer och vassa systemverktyg är tre nycklar för att driva framgångsrik förändring, oavsett typ av verksamhet. Alla chefer som vill driva utveckling kan därför inspireras av svensk elitidrotts förändringsresa.

Om detta pratade en namnkunnig panel med bl.a. Handelshögskolan, VD för Swedish Hockey League, klubbdirektörer för elitklubbar och Cissi Elwin. Samtalet leddes av Robin Askelöf, marknadschef på Hypergene, som arbetar nära Handelshögskolan i denna satsning. 

Se det inspelade seminariet här. 

Medverkande var

  • Martin Carlsson Wall, associate professor, Handelshögskolan i Stockholm
  • Jörgen Lindgren, vd, Swedish Hockey Leauge
  • Ricky Strandberg, ordförande, Sponsrings- och eventföreningen
  • Camilla Larsson, ekonomichef, IF Elfsborg
  • Cissi Elwin, publisher, Chef
  • Robin Askelöf, moderator, marknadschef på Hypergene

Växel

Växel: +46 (0)40-661 10 00

Kort om Hypergene

Hypergene är ett techbolag på marknaden för beslutsstöd – med en webbaserad produkt för planering, uppföljning och analys. Med vår hjälp kan kunder styra mot sina mål och nå en ny, högre nivå av prestation och effektivitet.

Produkten rymmer tre användarvänliga delar som används var för sig eller som en effektiv helhetslösning: Målstyrning, Budget och prognos samt Uppföljning och analys. Hypergene är ett svenskt företag med ca 150 medarbetare och vi söker ständigt nya medarbetare. Vi har utsetts till Årets Maratongasell av Dagens Industri och till ett av Sveriges mest innovativa techbolag av Computer Sweden.

Mer om oss

Kontakta oss

Växel: +46 (0)40 661 10 00
Mejl: förnamn.efternamn@hypergene.se

Servicedesk
Tel: +46 (0)40 661 10 80
Mejl: servicedesk@hypergene.se

Hyperuser.se
Användarnas egna forum

Om cookies

Kontakt